Ateisme

Vi har samlet noget forskellig inspiration til dig, som er nysgerrig efter at finde ud af, om der findes en Gud. Der ér mange gode og tunge intellektuelle argumenter for, at der skulle være en Gud. Og også for, at denne Gud er kristendommens og Bibelens Gud. Og selvom for os at se klart peger hen imod, at der er en Gud, så vil det i sidste ende være et valg du skal tage. Du kan kvalificere din viden til et højere niveau, men du kan aldrig blive helt sikker på om Gud findes eller ikke findes. Desværre! Det er i sidste ende et valg, som du må tage i tro.

Men ligesom det kan være svært at bevise kærlighed, men lidt lettere at opleve, sådan kan du også få nogle oplevelser, som giver dig en oplevelse af, at Gud findes. Det er blandt andet derfor vi tilbyder at bede for dig på gaden. På denne danske YouTube kanal kan du se en masse eksempler på mennesker, som har oplevet Gud på meget stærke måder. Her er en anden kanal med menneskers oplevelser med den kristne Gud.

C.S. Lewis, som først var ateist, men senere blev en af de største kristne tænkere, siger det på denne finurlige måde:

‎”Supposing there was no intelligence behind the universe, no creative mind. In that case, nobody designed my brain for the purpose of thinking. It is merely that when the atoms inside my skull happen, for physical or chemical reasons, to arrange themselves in a certain way, this gives me, as a by-product, the sensation I call thought. But, if so, how can I trust my own thinking to be true? It’s like upsetting a milk jug and hoping that the way it splashes itself will give you a map of London. But if I can’t trust my own thinking, of course I can’t trust the arguments leading to Atheism, and therefore have no reason to be an Atheist, or anything else. Unless I believe in God, I cannot believe in thought: so I can never use thought to disbelieve in God.”

Det kan i øvrigt anbefales, at låne “C.S. Lewis’ bog “Det er Kristendom” på biblioteket. Udover C.S: Lewis kan vi anbefale John Lennox, Ravi Zacharias, hans YouTube kanal og hans udfordrende bog “Kan man leve uden Gud“, William Lane Craig og hans mange videoer,

Vi oplever ofte, at ateister simpelthen ikke ved, hvad det er kristne tror på. De har nogle fordomsfyldte billeder fra deres barndom, som i de fleste tilfælde er både useriøse og forkerte. Derfor kan det være en god ide, at se disse 5 minutters videoer om basale ting i kristendommen, forstå det, som de kristne kalder for “De gode nyheder” (= evangelium) og ikke mindst læse en smule af, hvad Jesus faktisk sagde (klik på en af de første fire: Matt, Mark, Luk eller John).

Og tænk nu, hvis du faktisk ikke havde ret i, at verden udelukkende er materialistisk og at noget kun findes, hvis du kan måle og veje det? Ville du være ydmyg nok til at undersøge det? Det er ikke tilfældigt, at langt de fleste mennesker i historien altid er gået ud fra, at der er en Gud. Det giver faktisk bedst mening. Læg dine forudindtagede holdninger væk og undersøg det selv. Held og lykke!Sådan fandt en ateist Gud (på engelsk)
6 grunde til at Gud findes (på engelsk)
Derfor er der god grund til at tro på Jesus